Zdravie a krása

Ako správne aplikovať parfém, aby vydržal celý deň?

Parfémy sú neoddeliteľnou súčasťou našej každodennej starostlivosti o seba. Správne aplikovaný parfém nielenže zanecháva príjemný dojem, ale môže tiež výrazne ovplyvniť našu náladu a sebavedomie. V tomto článku sa pozrieme na to, ako správne aplikovať parfém, aby vydržal celý deň.

 

  1. Výber správneho parfému

Dôležitá je kvalita a koncentrácia: treba poznať rozdiel medzi parfumovanou vodou (Eau de Parfum), toaletnou vodou (Eau de Toilette) a kolínskou (Eau de Cologne). Parfumovaná voda obsahuje vyššiu koncentráciu vonných látok, čo znamená dlhšiu výdrž.

  1. Príprava pokožky

Hydratácia: Parfém sa lepšie uchytí na hydratovanej pokožke. Použitie neparfumovaného telového mlieka alebo oleja pomôže vôni dlhšie vydržať.

Čistota: Aplikujte parfém na čistú pokožku. Po sprche sú póry otvorené a vôňa sa lepšie absorbuje.

  1. Správne miesta na aplikáciu

Pulzné body: Miesta, kde je pokožka tenšia a kde sa cievy nachádzajú bližšie k povrchu kože, ako sú zápästia, za ušami, na krku, vnútri lakťov a za kolenami.

Vlasy: Vôňa sa môže aplikovať aj do vlasov, kde sa bude postupne uvoľňovať počas dňa. Používajte však špeciálne parfémy na vlasy, aby ste ich nevysušili.

Oblečenie: Aj keď aplikácia parfému na oblečenie môže zvýšiť jeho výdrž, buďte opatrní, pretože niektoré parfémy môžu zanechávať škvrny.

  1. Technika aplikácie

Spray vs. Dab: Používanie spreja je najbežnejšia metóda. Stačí jeden alebo dva streky na pulzné body. Ak používate parfémy s aplikátorom bez spreja, jemne potrite parfémy na pokožku bez trenia.

Menej je viac: Nepreháňajte to však s množstvom. Príliš veľa parfému môže byť pre okolie nepríjemné.

  1. Vrstvenie vôní

Používanie rôznych produktov z rovnakej línie, ako sú sprchový gél, telové mlieko a parfém, môže zvýšiť trvanlivosť vône.

Uchovávanie parfémov: Uchovávajte svoje parfémy na chladnom, tmavom mieste, aby sa neznehodnotili. Vyhnite sa skladovaniu v kúpeľni, kde teplo a vlhkosť môžu ovplyvniť kvalitu vône.

  1. Obnova vône počas dňa

Mini flakóny: Nosíte so sebou malé množstvo parfému pre prípadnú obnovu počas dňa.

  1. Čoho sa vyvarovať

Trenie pokožky: Po aplikácii parfému netrite zápästia o seba, môže to rozbiť vonné molekuly a zmeniť vôňu.

Priame slnko: Aplikujte parfém na miesta, ktoré nebudú vystavené priamemu slnečnému žiareniu, aby ste predišli podráždeniu pokožky.

 

Správna aplikácia parfému nie je žiadne umenie. Dá zvládnuť s niekoľkými jednoduchými krokmi a trikmi. Dodržiavaním týchto rád zabezpečíte, že vaša obľúbená vôňa vydrží celý deň, a vy budete môcť naplno využívať jej príjemné účinky. Nezabúdajte, že menej je často viac a kvalitný parfém nepotrebuje nadmernú aplikáciu na to, aby splnil svoj účel. V ponuke internetových obchodov nájdete množstvo kvalitných parfémov a nádherných vôní. My odporúčame frenchperfumes.sk

 

Zdroj foto: pexels.com